Professor Teun Parijs
E-mail teun@dosangeles.nl
Website www.dosangeles.nl
volg mij op twitter


Zwarte Kraai

Hier in Woudrichem zitten heel veel zwarte kraaien! Ik kan ze zien vanaf mijn werkplek. Vaak zitten ze gewoon rustig op de daken, maar soms vliegen ze wild in het rond. Soort stoere trainingsronden. Dat gaat er wild aan toe als ze letterlijk uit hun dak gaan. Ze zoeken daarna steeds dezelfde plekjes op. Bijna elke dag.

Zo was er een Bonte. Geen Bonte Kraai, want dat is een apart merk. Maar een die niet zwart is maar over zijn hele lichaam Grijze vlekjes heeft. Ik was nogal fan van hem. Voelde me er mee verbonden.

En dit voorjaar was er ineens een heel jong zwart kraaitje. Die zat elke dag even hier voor me op de goot. Eerst kon die helemaal niet vliegen, maar dat ging steeds beter! Later zag ik hem toen zijn moeder landde er nog even snel onderdoor vliegen. Prachtig! Dat zelfde kunstje zag ik hem nog eens doen. Nu vliegt hij soms trainingsronden mee met de Grote Stoere Kraaien Club.

Na twee rondjes landde hij dan weer in mijn goot omdat hij uit moest rusten. Een geweldig beest en ik herken hem hoe hij zijn nek beweegt. Zijn kop een beetje omhoog. Het blijft een een aparte vogel. Een beetje een net-buiten-mijn-huis-dier. En hij kost niks!

Mijn naam is Parijs, Teun Parijs!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alles is mogelijk op DosAngeles®