Professor Teun Parijs
E-mail teun@dosangeles.nl
Website www.dosangeles.nl
volg mij op twitter

De Opel Corsa van Nora Romanesco

Nora Romanesco is vooral bekend door haar prachtige en herkenbare stem op de radio, nu weer bij de VPRO waar ze het programma Woord presenteert in de vrijdagnacht. Minder bekend is hoe zij de weg hiernaartoe bereden heeft. Dit was voor het grootste gedeelte in een auto die zeer exclusief is in Omroepland: De Opel Corsa Van. De Opel Bestel zeg maar!

Van oorsprong werd de auto door de moeder van Nora gebruikt om bestellingen af te leveren. Want thuis had de familie Romanesco een Fotozaak. Zoals Nora altijd zélf zei: 'Mijn moeder doet het niet meer, maar haar autootje nog wel!'

Hoewel Nora geen fotograaf is, maar vooral mooie beelden met haar stem beschrijft, is de 'Fotografie Romanesco' belettering ruim twee decennia op de Corsa gebleven. De auto leek onverwoestbaar. Slechts één keer stopte de Opel Bestel op weg naar Hilversum langs de Weespertrekvaart. Daar heeft Nora toen met een geleende mobiel de aankondiging van het programma gedaan. Welke gebeurtenis ze later zo wist te omschrijven: 'Bijzondere radio, er ontstond een mooie diffuse nachtelijke sfeer....'

De auto vroeg vanzelfsprekend wel veel onderhoud en omdat haar moeders garage in Brabant te ver was, vond ze een nieuwe dichterbij. Een prima keuze naar later bleek, er is heel wat gepompt, gekrikt, gebeukt, maar ook gelast. Zo werd er een deur vervangen, waarbij ook de ontbrekende belettering weer opnieuw werd aangebracht. Na heel wat grote beurten bleek de monteur verliefd op Nora en zij op hem.

Hoewel de auto inmiddels naar de sloop is. Vanzelfsprekend wél eerst van de belettering ontdaan. Is er een monteur voor de auto in de plaats gekomen. Het meisje van de radio en de jongen van de garage zijn nu samen en ze leven nog lang en gelukkig!

 

Mijn naam is Parijs, Teun Parijs! 

 

 

 

 

 

 

Alles is mogelijk op DosAngeles®