Professor Teun Parijs
E-mail teun@dosangeles.nl
Website www.dosangeles.nl
volg mij op twitter


Roken

Rond mijn veertigste ben ik gaan roken. Daarvoor had ik eigenlijk nooit gerookt. Maar in Friesland is het misgegaan. Door Jan kreeg ik werk voor De Rabobank en ook voor hem. We bekroonde de successen door na afloop flink sigaren te gaan roken. Later besloot ik bij het heen en weer rijden naar Friesland ook maar de ene na de andere sigaar aan te steken. Tweehonderd kilometer heen en later ook weer tweehonderd kilometer terug en maar roken.

Verder werk ik het meest achter de computer en dan is het fijnst als je zit na te denken om er dan een lekker sigaartje bij te roken. Als ik me echt concentreer dan raakt mijn sigaar uit. Dus op dat moment dat ik aan het verdienen ben  (ook voor de klant) en zelf enorm aan het besparen. Natuurlijk krijg ik veel commentaar over mijn verkeerde gewoonte. In gezelschap rook ik bijna nooit. Hier thuis soms als er iemand is. Mijn ex vriendin Nelleke vond die sigarenrook echt verschrikkelijk. Ze werd er gewoon helemaal misselijk van. Dus op het laatst rookte ik bijna nooit meer in haar omgeving. Soms wist ze te vertellen: ‘Volgens mij heb je al een paar Middenklassers (Auto’s) opgerookt’.

Daar had ze wel een punt, maar ik was er nog steeds niet aan toegekomen om die rekensom echt te maken. Dus dat ga ik nu doen: Een doosje Oud Kampen ‘Selection’ kost 7,20 Euro, ik rookte vaak twee (doosjes) per dag, een jaar heeft 365 dagen en ik rook deze sigaren al elf jaar. Dus dat is een makkelijke som:  € 14,40 x 365 x 11 =  € 57.816,-. Dus dat zijn twee middenklassers. In Citroen C1’s is het zelfs een trailer vol van deze auto’s.

Maar dat is nog niet zo erg, maar ik drink er ook nog graag Hoegaarden bier bij. Dat is ook best aan de prijs. Dus dat ga ik nu maar even niet uitrekenen welk kostenplaatje hier aan hangt. Ik zie wel eens zo’n schip vol met auto’s voorbij varen achter mijn huis. Die auto’s hadden allemaal van mij kunnen zijn. Wél elke dag geleefd of het de laatste dag van mijn leven was. Vaak heel erg leuk (vooral voor mezelf). Ik had een paar voorbeelden die ook zo leefden: ‘Herman Brood, Theo van Gogh, Ramses Shaffy en nog en paar’. Die zijn overigens inmiddels allemaal gestopt, zowel met roken als met drinken.

Mijn naam is Parijs, Teun Parijs!

 


Reactie Nelleke, 7 maart 2010
Ik werd niet alleen misselijk van het roken!

Reactie Jan,  8 maart 2010
Leuke site! Staat nu onder de favorieten. Volgens mij rookte je ook al voordat ik naar Friesland ging of was dat naar Alain Delon?
Het beste en veel succes.

Reactie Teun, 9 maart 2010
Ja ik heb weleens naar Alain Delon geroken.
Dat gebruikte jij al in 'Hotel stoot je hoofd niet'
Ik ben daarna al snel overgegaan op HUGO BOSS®.
Rook toen wel goed, maar rookte nog niet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alles is mogelijk op DosAngeles®