Professor Teun Parijs
E-mail teun@dosangeles.nl
Website www.dosangeles.nl
volg mij op twitter


Hans en z'n bankoverval
Het is alweer 25 jaar geleden dat Hans een bankoverval meemaakte. Hij werkte daar. Zelf zat hij een beetje met zijn rug naar de balie. Hij zat bij de geld-telmachine die bakjes te legen. Achter zijn rug hoorde hij: 'Hans, Hans..' Achter de balie stond Grietje zachtjes te roepen. Hij keek richting Grietje. En zag dat dat er voor de balie twee gewapende overvallers stonden. Die wilden zoveel mogelijk geld. Dat is nu eenmaal hun beroep. Dus Hans die net uit dienst kwam begon met ze te praten: 'Ik weet niet of het nu wel zo handig is wat jullie nu aan het doen zijn. Dat jullie met dit soort pistolen, dit is écht geen 9 mm, deze bank gaan overvallen.' Maar de overvallers hielden aan en kregen hun buit mee. Zodra ze de deur uitgingen, ging Hans erachteraan.

De alarmknop was ingedrukt, dus de Politie was al onderweg. Op het moment dat de overvallers Hans zagen, richten ze de pistolen op hem. Hij dook meteen achter een struik. Bij de kerk stond de auto van de overvallers, maar die auto wilde niet starten. Dus de boeven hielden twee mensen van Gemeentewerken aan (een man van Gemeentewerken was zijn broodtrommel vergeten en kwam die hier nog even uit z'n privé auto halen) in de Gemeentewerken-auto zijn de overvallers toen verder gevlucht, samen met de twee Gemeentewerkers, die toen gegijzeld waren. Ze hadden allemaal een boterham voor onderweg. Voor de boterhammen op waren, wist de politie ze in te rekenen. De buit is trouwens ook teruggevonden. En Hans is later vrachtwagenchauffeur geworden. Hij wilde gewoon iets meer spanning in zijn leven.

Mijn naam is Parijs, Teun Parijs!

 


Reactie De Pater, 30 maart 2010:
Ha ha ha. Hoe kom je hier nu bij. Het is echt in de stijl van Hans. Die kan ook zo "lullen". Erg leuk met die stomme broodtrommel e.d. en ook de vraag of het wel zo handig is allemaal is "des Hans"!


Reactie Teun, 30 maart 2010:
Pater, het heeft dus wel echt zo plaatsgevonden!!! Ik heb er gisteren nog over gebeld.
De bankdirecteur had zich achter een kast verstopt etc. etc. Deed er nu even niet toe.
Vraag maar aan Hans!

Hij kon ook nog slachtofferhulp krijgen.
Maar dat vond hij ook nergens voor nodig: 'Wat een onzin!'


Reactie De Pater, 30 maart 2010:
Ha ha. Echt waar. Geweldig verhaal.
Ik zie het echt voor me en vond het al opmerkelijk herkenbaar!

Reactie Heidi, 31 maart 2010:
Mijn sigarenboer is vorige week overvallen. Hij had net een nieuw camera beveiligingssysteem. Voor alle vaste klanten spoelt hij de gebeurtenis terug.
"Kijk daar springt hij op de toonbank, daar haalt hij uit met zijn mes, maar ik dook weg." Met de bijl die normaal achter de toonbank ligt, maakt hij heftige bewegingen in de lucht, om het geheel nog verder te illustreren.

Hij sloeg de overvaller met z'n bijl in de borst. Naïef vroeg ik: "O, zeker met de botte kant." Op de monitor zie ik de overvaller wegvluchten, maar heeft vertraging omdat hij de deur nog open moet doen. De sigarenboer haalt nog een keer uit en hakt hem ook nog in z'n rug. Daarna wist de overvaller toch nog te ontkomen.

"Waarschijnlijk pakt de politie 'm zo, ze hebben alle hulpposten in de buurt laten weten,
dat er iemand langs kan komen met een wond in z'n borst en in z'n rug." De sigarenboer zuchtte: "Als de overvaller was gevallen had ik hem helemaal doodgehakt!"

In de krant stond dat de sigarenboer met een knuppel sloeg, maar ik heb de video-beelden zelf staan bekijken en de bijl door de lucht zien zwaaien.

Reactie Teun, 31 maart 2010:
Je bent toch niet vergeten ook nog sigaretten te kopen? Want daar kwam je voor! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alles is mogelijk op DosAngeles®