Professor Teun Parijs
E-mail teun@dosangeles.nl
Website www.dosangeles.nl
volg mij op twitter


Drie Losse Airbags
Best belangrijk zo'n airbag. Die kun je in je auto laten laten bouwen. Maar je kunt gewoon ook drie losse airbags meenemen in je auto. Couscous eten doet wonderen in zo'n geval. Ik zou het u niet kunnen vertellen als ik het niet proefondervindelijk had meegemaakt.

Op een mooie zonnige zomerse dag ging ik naar Antwerpen rijden. Vanuit Noordeloos draai ik de A27 op, zit net op die snelweg en zie een auto vlak voor me zomaar de lucht invliegen. Terwijl ik al behoorlijk begin af te remmen. Zie ik die auto een schroef draaien op de grond landen en nogmaals gelanceerd worden, over de kop gaan en daarna weer landen op alle vier zijn wielen. In de atletiek hebben ze een woord voor een dergelijke sprong. De auto was vlak bij de slootkant geland. Dus ik vol op mijn remmen en erheen gerend. Ik was best bang voor wat ik aan zou treffen.

Er was een soort verstilling terwijl ik erheen rende. Het leek ook wel of ik in slow-motion liep, met zo'n angstige blik in mijn ogen. Toen ik er vlakbij was, gingen ineens alle vier de deuren van de oude Peugeot open. Er kwamen twee mannen uit. Zeven kleine kinderen en drie enorme couscous-vrouwen. Natuurlijk stonden ze daar allemaal een beetje verward. Een van de vrouwen trok haar hoofddoekje nog even recht. De enige verwonding was; een een klein beetje bloed aan een kind zijn vinger. De Turkse man zag dat de rechter voorband lek was.  Dus terwijl ik naast hem stond, gaf hij een trap tegen die band en zei: 'Ongelukkie heh, kan gebeuren!'
 

Mijn naam is Parijs, Teun Parijs!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alles is mogelijk op DosAngeles®