Professor Teun Parijs
E-mail teun@dosangeles.nl
Website www.dosangeles.nl
volg mij op twitter

Friet van Aniet
Aniet is de locale frietbakker. Hij staat met z'n frietkot buiten de poort. Ik woon binnen de poort en probeerde, met mijn Mercedes Vito achteruit rijdend een weg te banen om te kunnen vertrekken. Dat ging niet helemaal goed want bij het achteruitrijden heb ik de enorme zak Friet van Aniet geraakt die achteroverklapte en daarbij best veel geluid gaf. Voldoende geluid om het hele café publiek in één keer naar buiten te laten komen en mee te laten genieten van dit spektakel. Dus ik heb ik mijn auto stilgezet en ben even naar deze mega omgedonderde polyester goedgevulde frietzak toegelopen. Heb hem overeind gezet en zag dat zijn arm en hand gebroken waren. Het cafépubliek genoot zichtbaar mee.

Ik besloot meteen naar Aniet te rijden. Ik reed zijn richting al op toen Aniet met een kwaad gezicht door de poort mijn richting op kwam lopen. Ik: 'Ben je gebeld?'. Hij: 'Ja, ik ben net gebeld!'. Ik zeg: 'Volgens mij zitten we allebei fout, jij mag hier niet zo'n enorme zak Friet van Aniet midden op de straat zetten en ik mag er niet tegenaan rijden'. Daar gaf hij me wel gelijk in.

De volgende vraag aan hem: 'Kun jij dit repareren met polyester'. Waarop hij vroeg: 'En jij?'. Ik vertelde dat ik dat niet ging doen, maar omdat het ook zijn schuld was wilde ik hem vijftig euro geven. (Je mag namelijk nooit tegen stilstaande voorwerpen aanrijden, ik heb een blinde hoek in die Vito). Dat was goed en hij maakte een opmerking van: 'Dan kom je toch binnenkort weer een patatje halen'.

Na een half uur kwam ik weer thuis. Dacht even wat foto's te maken voor dit verhaal. Dit maak ik ook niet elke dag mee. Komt Friet van Aniet, Aniet zélf er net aangelopen. Niet vanuit de richting van z'n Kot, maar vanuit de richting van het café met de opmerking: 'Wat ga je nou doen, foto's maken?' Ik: 'Ja gewoon voor de grap.' Die enorme Frietzak stond inmiddels meer naar de kant van de weg en had met Ducktape een verbandje om zijn arm gekregen'. Aniet van de Friet waarvan ik altijd zo Geniet zei: 'Als de kosten meevallen krijg je die vijftig euro terug en dan kom je binnenkort weer patat halen!' Terwijl hij nét het hele verhalen in geuren en kleuren in de kroeg had staan te vertellen tegen de mensen door wie hij gebeld was.

Mijn naam is Parijs, Teun Parijs


Reactie Sjefske, 27 mei 2010:
Ik heb ook een Frietkot, maar ik zou er nooit over denken mijn anderhalve meterhoge zak friet midden op het doorgaanskewegske te plaatsen. Aniet is volgens mij niet zo goed bezig! Was Aniet vroeger niet Chef Kok. En nu staat hij daar kroketten te bakken. Ik wens hem veel succes! Maar vraag vooral de zegen van Maria. De moeder die over een ieder van ons waakt. Die heeft heeft ook weleens trek in een vette hap en zal vanzelfsprekend ontzettend heel veel van Friet van Aniet houden.


Reactie Den Pater, 27 mei 2010:
En de heilige maagd mag den wereld dan verblijd hebben met het mirakel maar van een dergelijke zak friet wordt ik pas ECHT blij! Ik ben de pater, de hongerige pater!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alles is mogelijk op DosAngeles®