Professor Teun Parijs
E-mail teun@dosangeles.nl
Website www.dosangeles.nl
volg mij op twitter


Wieneke
We zouden de tentoonstelling 'Körperwelten' bezoeken. Een tentoonstelling met dode lichamen die aan een Duitser met een hoed waren toevertrouwd. Het was heftig!
Iemand die ontleed was en zijn eigen huid in zijn handen hield. Een zeeman met veel tatouages en een vergrote lever. Het ongeboren kind in alle fases. En een konijn of een haas waarvan alle bloedvaten te zien waren. Dit was meer dan mooi. Je zag de contouren van het mooie schepsel. Alleen de bloedvaten waren te zien. In rood.
We waren zeer onder de indruk!

Daarna samen bij een café vlakbij Manneke Pis. We spraken de man die de heer Pis elke keer een ander pakje aangeeft. Al pissend wordt hij Elvis of krijgt een voetbalshirt aan. We zijn op een terras gaan zitten op De Markt. Daar trokken allerlei Gildes voorbij. Het zag er prachtig uit. En wat hebben ze daar enorme glazen Hoegaarden®

En we zijn het Paleis van Justitie ingelopen. Het grootste gebouw van Brussel, op het hoogste punt. We liepen daar naar binnen. Ik denk dat het middagpauze was. We zagen helemaal niemand. Onderweg zagen we kantoren vol met dossiers.
We liepen elke keer weer een trap op. Een gang door met statige borstbeelden. En op een gegeven moment waren we bovenin. Nog steeds geen mens gezien! We liepen door een kantoortje waar men zo te zien aan het verbouwen was. We klommen door het raam en we zaten op het dak van dat enorme gebouw. Het hoogste punt van Brussel!

Wieneke rookte een sigaret en ik een sigaar.

En we vroegen ons af: 'Zullen we nog iets leuks gaan doen vandaag?'

Mijn naam is Parijs, Teun Parijs!
 

 

 

 

 

 

 

 

Alles is mogelijk op DosAngeles®