Professor Teun Parijs
E-mail teun@dosangeles.nl
Website www.dosangeles.nl
volg mij op twitter

Ramses

Een Poolse (niet Russische) moeder en een Egyptische vader. Zijn vader's naam was ook Ramses. Zijn leven werd een overmatige zoektocht naar liefde. De dag na het trouwen scheiden zijn ouders. Hij bleef met zijn mooie moeder jaren in Cannes. Wachtend op de erfenis die zij als Prinses van de Tsaren verwachte? Die erfenis liet lang op zich wachten. Te lang. Dus de jonge Ramses werd per trein naar Holland gezonden. Daar werd hij liefdevol in een pleeggezin opgenomen.

Altijd wachtend op zijn moeder die met een koets, getrokken door vier paarden, langs zou komen om hem te halen. Hij leerde cultuur en klassiek pianospelen. Op school was hij kwaad op boompjes. Trapte ertegen en schold ze uit.

Later heeft hij in een dronken bui een heel huis enorm uitgescholden. En is toen meteen in de tuin in slaap gevallen. Het oudere echtpaar dat er woonde heeft hem liefdevol naar binnen gesleept. Die nacht sliep hij in het midden van het bed. Met links een oude man en rechts de mevrouw. De volgende dag heeft hij uren op de vleugel gespeeld die daar in huis stond, om het ongemak enigszins goed te maken.

Mateloos was hij in alles.

Op een dag hoorde hij van zijn vader die in Parijs was. Hij vertrok instant naar die stad en ontmoette hem. Zijn vader: 'Je hebt dezelfde ogen als ik, dezelfde mond als ik...'

Mijn naam is Parijs, Teun Parijs!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alles is mogelijk op DosAngeles®