Professor Teun Parijs
E-mail teun@dosangeles.nl
Website www.dosangeles.nl
volg mij op twitter


De liefste poes heet: 'Frankrijk'
Olivia die haar studie Nederlands wilde beginnen zat steeds bij mij thuis en we hadden een poes die we Frankrijk noemde. Olivia en ik hadden elkaar net ontmoet in Avignon in Frankrijk. Wat waren we gelukkig met z'n drieën. Frankrijk was 7 weken oud en heel érg aanhankelijk. En Olivia en ik kende elkaar nét en waren ook erg aanhankelijk. Het leven was zo mooi dat we vergaten dat er ook nog ander leven was.

Waar we ook waren waren poes Frankrijk was bij ons: 'Op bed, in de keuken en voor de televisie'. Frankrijk begreep waar we mee bezig waren. We waren helemaal gek van Frankrijk en van elkaar.

In dat huis lag ook een hangmat. Op een avond besloot ik op zolder de hangmat tussen twee balken te binden. De hangmat was best oud en toen ik erin ging liggen ging Frankrijk er meteen onder liggen. Zo dicht mogelijk bij haar baasje. Onze lieve trouwe jonge vriend. En toen braken de touwen. De hangmat was verteerd. Ik viel met mijn gewicht en hangmat op ons vriendje. En Frankrijk was plat, maar ze leefde nog. Dus totale paniek. Olivia en ik huilden en wisten niet wat we moesten doen. Zo snel mogelijk heb ik onze lieve poes in een jute zak gedaan en haar onder water gehouden en haar zo snel mogelijk uit haar lijden verlost. Onze lieve Frankrijk was dood.

De volgende dag hebben wij haar begraven bij mijn moeder, die nogal veel grond heeft. Een droevige dag. We zijn er weer overheen gekomen. Maar Frankrijk zijn we nooit vergeten. Die was zo enorm lief en leuk. De besten gaan eerst. De trouwste poes van de wereld!

Mijn naam is Parijs, Teun Parijs!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alles is mogelijk op DosAngeles®