Professor Teun Parijs
E-mail teun@dosangeles.nl
Website www.dosangeles.nl
volg mij op twitter


Glasservies

Nel Snelling, de moeder van mijn vorige vriendin, die overigens verbazingwekkend mooi op de Mandoline kan spelen, ging regelmatig naar de Glascontainer. (Mijn vriendin speelde geen Mandoline, maar Saxofoon. Bij zeer mistig weer speelde ze nog wel eens buitengaats op zee en voorkwam op die manier dat grote Zeeschepen op het strand terechtkwamen).

Op een mooie lentedag stond Nel Snelling met wat flessen en glazen potten voor de container. Ze begon er net het een en ander in te gooien met een hoop kabaal. Zo was ze dan ook wel weer!  Nel Snelling was net lekker aan het gooien. Op dat moment verschenen vanachter andere containers achtereenvolgens: 'Een heel Blaasorkest, De Pers, De Burgemeester en De Organisatie van het Gehele Glasgebeuren.' Surprise!

Daar had Nel Snelling even niet op gerekend. De Burgemeester: 'Dag mevrouw Snelling, u bent de 100.000 ste bezoeker van deze Glasbak, wij willen u dan ook van harte feliciteren en u dit Prachtige Glasservies aanbieden' Mevrouw Snellink: 'Huuh, watte??!' Het Blaasorkest zette een dramatisch nummer in. Het was werkelijk prachtig! Iedereen moest heel hard huilen en daarna weer enorm lachen toen een streepje zon, precies op het Glasservies viel, dat De Burgemeester met veel trots in zijn handen hield.

De flitsers van De Pers gingen af en, De Burgemeester glimlachte breed, met het servies tussen hem en mevrouw Nel Snelling in. De Burgemeester en De Pers vertrokken meteen weer, nadat de foto's gemaakt waren. En mevrouw Snelling bleef achter met een servies dat haar helemaal niet aanstond. Het Design en ook de overige vormgeving sprak haar helemaal niet aan en bovendien had ze al een servies. Dit was zo'n beetje het laatste waar ze op zat te wachten. Kortom, ze was er niet blij mee!

Uit frustratie heeft ze daarna het hele Glasservies in De Glascontainer geworpen. 'Wat moet ik met die teringzooi, dit gaat echt niet mee naar huis' riep ze in zichzelf. Grappig dat de meeste dochters zo op hun moeder lijken.

Ze stond later nog prachtig in de locale media, met zo'n blik van: 'Wat moet ik met deze teringzooi?'

Mijn naam is Parijs, Teun Parijs!

 

 

 

 

 

 

 

Alles is mogelijk op DosAngeles®