Professor Teun Parijs
E-mail teun@dosangeles.nl
Website www.dosangeles.nl
volg mij op twitter

Teun Putmans: ‘Heeft u even tijd voor de dieren?’

Voor een Supermarkt die bekend staat om zijn Kiloknallers staan een man en een vrouw die heel veel van dieren houden, dat is goed te zien. Beiden gekleed in trainingspakken in de grootste uitvoering, met groen en veel wit, met het logo van de Dierenbescherming erop. Ze staan voor een kleine balie, daar liggen folders op. Ze willen mensen lid maken van de Dierenbescherming.

Aan het einde van de middag als veel mensen uit hun werk komen en nog even snel boodschappen willen doen, om straks het eten op tijd op tafel te zetten vragen ze steeds: ‘Heeft u even tijd voor de dieren?’ En iedereen loopt zo snel mogelijk door, niemand heeft tijd voor de dieren vandaag.

Aan mij vragen ze het ook terwijl ik de Supermarkt inloop: ‘Heeft u even tijd voor de dieren?’ Ik zo beleefd mogelijk: ‘Nee dank u!’ Al winkelend denk ik wat een raar antwoord gaf ik eigenlijk, dat slaat ook nergens op. En als een lekkere meid het me had gevraagd of ik tijd heb voor de dieren dan zou ik gezegd hebben: ‘Ja, heel erg veel. Tot de dood ons scheid.’

Als ik mijn boodschappen rustig op de fiets aan het laden ben en er veel mensen naar binnen lopen hoor ik steeds hetzelfde zinnetje dreunen door de man van de Dierenbescherming: ‘Heeft u even tijd voor de dieren?’ Tussendoor praat hij tegen zijn vrouwelijke collega: ’Wij gooien altijd eerst van die grote speklappen op de BBQ.’ ‘Heeft u even tijd voor de dieren?’ ‘Dan de hamburgers erop, lekker aanbakken.’ ‘Heeft u even tijd voor de dieren?’ ‘Dan eten we onbeperkt spareribs om de gaatjes te vullen.’ ‘Heeft u even tijd voor de dieren?’ ‘En de sausen gooien we gewoon allemaal door elkaar!’ ‘Heeft u even tijd voor de dieren?’ ‘Ja, dat doen wij ook!’ hoorde ik die vrouw van de Dierenbescherming reageren.

Alles is mogelijk op DosAngeles®

Mijn naam is Parijs, Teun Parijs!