Professor Teun Parijs
E-mail teun@dosangeles.nl
Website www.dosangeles.nl
volg mij op twitter

Roodkapje en de Nubische Berggeit.

Er was eens een Klein Lief Meisje dat altijd een Rood Kapje op haar hoofd droeg. Zij had het Rode Kopvod van haar Oma gekregen. Vandaar dat haar naam ook 'Roodkapje' was. Op een dag vroeg Moeder aan Roodkapje of zij haar Zieke Grootmoeder die in een huisje diep in het bos woonde, een Mandje vol met Lekkere Dingen wilde brengen. Roodkapje , die zélf ook een lekker ding was, hield érg veel van haar Grootmoeder en dus wilde ze het natuurlijk meteen gaan doen. Maar, zo zei Moeder bezorgd, Roodkapje moest op weg naar Grootmoeder wel nétjes op het pad blijven, want stel je voor dat ze zou vallen!

Onderweg besloot Roodkapje om Bloemen te Plukken voor haar Lieve Grootmoeder en terwijl ze deze aan het plukken was in het grote bos, kwam Roodkapje de Grote Nubische Berggeit tegen. Deze Berggeit van Nubische Origine, bekend door haar Lange Oren, vertelde Roodkapje dat er een eind verderop in het Bos nog véél meer Mooie Bloemen waren en dat ze daar maar eens moest gaan kijken. Roodkapje deed wat de Nubische Berggeit zei en ging verder het Bos in. De Berggeit spoedde zich naar het Huisje van Grootmoeder en deed daar net alsof hij Roodkapje was die bij de Groma op bezoek kwam.

De Nubische Berggeit peuzelde de Arme Oma met huid en haar op, trok haar kleren aan en ging in haar bed liggen.

Toen Roodkapje bij haar Grootje aankwam, lag de Nubische Berggeit al in Bed in Grootmoeders kleding. ‘Kom maar binnen, liefje’, riep de Nubische Berggeit met een Krakerige Stem waarvan hij maar hoopte dat het een beetje klonk als de stem van de Oude Teef. ‘Trek maar aan het touwtje, dan gaat de deur vanzelf open,’ Het meisje had niet in de gaten dat het de Nubische Berggeit was die in Grootmoeders bed lag. ‘Maar Grootmoeder,’ zei Roodkapje, toen ze vlak bij het bed was, ‘Grootmoeder, wat heeft u Grote Armen?’ ‘Dan kan ik je beter vasthouden,’ antwoordde de van uit Nubië afkomstige Berggeit. ‘En Grootmoeder, wat heeft u Grote Oren!’ Dan kan ik je beter horen!,’ zei de Nubische Berggeit, bekend om zijn Enorme Oren. ‘En Grootmoeder, wat heeft u Grote Ogen!’ ‘Dan kan ik je beter zien!’ zei de Nubische Donder. ‘En Grootmoeder, wat heeft u opeens een Grote Mond gekregen!’ riep Roodkapje uit. ‘MWHEEEEEEEEEEH’ grauwde de Nubische, ‘Daarmee kan ik jou beter opeten!’ Toen Roodkapje erachter kwam, dat het haar Grootmoeder helemaal niet was, maar de Grote Nubische Berggeit, was ze te laat! In enkele seconden at de Berggeit óók haar op.

Na deze Malse Boutjes ging de Nubische Berggeit een dutje doen, maar hij Snurkte zo hard dat een Jager, die buiten voorbij liep, het hoorde. Hij ging Grootmoeders huisje binnen en zag de Gevlekte Nubische Berggeit liggen. Hij vermoedde meteen wat er was gebeurd, want de buik van de Nubische Berggeit was enorm dik! De Jager sneed de Buik van de Geit open en bevrijdde zo Roodkapje en haar Grootmoeder. Samen deden zij een stel grote stenen in de Buik van de Nubische Berggeit, zodat hij niet zou merken, dat ze eruit waren. Toen de Bonte Nubische Klere Berggeit wakker werd voelde hij zich niet écht lekker en had Ontzettende Dorst. Hij ging naar buiten om Water uit de Put te drinken, de Stenen in zijn Buik rolden naar voren en hij viel met een plons voorover in de Diepe Put! Niemand heeft ooit nog last gehad van die Lelijke Nubische Berggeit...

Mijn naam is Parijs, Teun Parijs!
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
Alles is mogelijk op DosAngeles®