Professor Teun Parijs
E-mail teun@dosangeles.nl
Website www.dosangeles.nl
volg mij op twitter

Pools Vrouwke kletst het liefst in de Stilte-Coupé van Arriva!

Beesd/Leerdam. In de Merwede-Lingelijn van Arriva tussen Zaltbommel en Dordrecht is altijd controle. In Beesd was een Poolse mevrouw ingestapt en ging keihard zitten kletsen in de stilte coupé achterin de trein. De conductrice had haar hele ronde gedaan en was klaar en vroeg in het achterste gedeelte aan Miss Polska: ‘Dit is een ruimte ruimte voor mensen die van de stilte willen genieten, als u wilt kletsen dan kunt u beter iets verder naar voren gaan zitten!’

Ze had het nog niet gezegd of die Poolse madam kakelde alweer keihard verder. De conductrice herhaalde nog een keer wat ze eerder vroeg. De Poolse vrouw had daar lak aan. Dus de conductrice zegt: ‘Ik vroeg als u verder wilt kletsen, dat u dan daar gaat zitten.’ Dat ging dus niet gebeuren, dus de conductrice vroeg om een Identiteitsbewijs. Dat ging ook niet gebeuren. Dus werd de de conductrice ineens een BOA en hield de Poolse Dame aan. Maar die wilde de naam van de conductrice en de naam van haar meerdere, ze sprak bijzonder goed Nederlands. ‘En maar zeggen ik kom uit buitenland, ik begrijp het niet!’ En toen we in Leerdam stopten was ze ineens doof en had een kleine blaas, ze moest de trein uit om te plassen. Wat niet gebeurde.

De politie werd gebeld en die moest uit Gorinchem komen. De deuren van de trein bleven dicht. Toen de politie er eindelijk was werd het Poolse vrouwke vertelt dat de conductrice de baas was in de trein en dat ze gewoon moest doen wat die vroeg. Haar tas werd gecontroleerd ze had geen Paspoort bij zich, dus gingen ze met haar in de politieauto bij haar huis langs. Een half uur later koppelde de volgende trein bij ons aan. Onze trein was als dienst uitgevallen. We gingen als één enorme lange trein richting Gorinchem en Dordrecht. Soms kun je beter een paar meter verderop gaan zitten dacht ik.

Polski zei nog: ‘Ik dacht dat je alleen conducteur was!’ Denk dat ze op dat korte ritje van een paar kilometer twee flinke boetes krijgt: Kletsen in een Stilte-Coupé en het niet tonen van een Identiteitsbewijs.

Mijn naam is Parijs, Teun Parijs!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alles is mogelijk op DosAngeles®