Professor Teun Parijs
E-mail teun@dosangeles.nl
Website www.dosangeles.nl
volg mij op twitter


Knorretje

Sonja en Piet waren nu nog samen over. Hun vijf kinderen waren allemaal uitgevlogen. O ja, ze hadden ook nog drie honden. Waarvan twee heel groot en één op medium formaat. Van welk merk deze honden waren, dat weet ik niet meer. Sonja wilde graag wat meer leven in de brouwerij. Dus op een morgen reed ze naar de boer en zocht daar zo'n lief klein roze biggetje uit. Knorretje. En Knorretje was toen ongeveer 20 cm lang. En lief, lief ongelofelijk lief. En hij keek Sonja aan met die mooie ogen. Dus Knorretje mee naar het rijtjeshuis. Er werden daar nog nét geen beschuiten met muisjes gegeten. Het nieuwe kind kreeg een bananendoos als een soort wieg. En een paar keer per dag dronk hij melk uit een flesje met een speen. Piet vond het geen goed idee! Maar Sonja wilde dit nu eenmaal graag.

Het ging prima met Knorretje. Na een paar weken moest er een grote houten kist de tussenwoning ingesleept worden. Want Knorretje was nu groter dan de bananendoos. Die hij ook al grotendeels aan flarden had gescheurd en opgegeten. Hij liep nu dus meestal in huis en speelde met de honden. En zat op schoot televisie te kijken. Zo nu en dan mocht hij ook een slokje bier mee drinken.

De maanden verstreken en Knorretje werd maar groter en groter. Er was al een twee-zits bank uit de kamer gehaald, om weer een beetje ruimte te creëren. Die bank was aangevreten door Knorrie, dus genoeg excuses om dat ding nu eindelijk eens weg te doen. Alle overige meubels werden ook nog dichter bij elkaar gezet. Zo kon er een groot hok in de kamer worden getimmerd. Knorretje keek graag soaps en natuurfilms op de televisie. Dan hoorde je hem nooit knorren, dan zat hij daar met zo'n scheef koppie en die felle ogen.

Twee maal daags werd er een volle kruiwagen met eten naar binnen gereden. En werd het hok uitgemest. Knorretje was inmiddels twee meter lang. Piet wilde zijn vrouw graag gelukkig zien. Dus tot zover was hij met haar meegegaan om deze droomwens in vervulling te laten komen.

En toen brak er iets in Piet. Hij riep: 'Knorretje eruit, of ik eruit.' En die dag is Piet op zijn motorfiets vertrokken en heeft daarna nooit meer iets van zich laten horen. Er was nog wel een keer een gerucht dat hij op een Varkensfokkerij in Zuid Spanje zou werken. Maar dat geloofde ik niet.

Achteraf bekeken denkt Sonja nu weleens dat ze geen big in huis had moeten halen, maar voor een ander huisdier had moeten kiezen. Een koe of zo en dan elke dag lekkere verse melk drinken!

Mijn naam is Parijs, Teun Parijs!

 

 

Alles is mogelijk op DosAngeles®